Sastāvdaļas
Pagatavošanai
-
Kamambēra siers1 gab.
-
Medus1 tējk.
-
Eļļa1 tējk.
-
Avenes225 g
-
Piparmētras30 g
Pasniegšanai
-
Kraukšķīga maize pēc izvēles.
-
Medus vai balzametiķa glazūra pēc izvēles.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Ceptā kamambēra izsmalcinātā garša kopā ar saldajām avenēm veidos fantastisku garšas buķeti
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.
Kamambēra sieram veic nelielus iegriezumus augšējā garoziņā.
Ievieto sieru cepamtraukā, kas izklāts ar cepamo papīru.
Apsmērē siera virspusi ar eļļu un medu.
Liec cepties krāsnī 5‒10 minūtes, ilgums atkarīgs no izvēlētā siera lieluma, ražotāja.
Pasniedz ar svaigām avenēm un piparmētru. Ideāli pasniegt uz kraukšķīgas maizes šķēles, pievienojot ogas, piparmētru un medu vai balzametiķa glazūru.