Sastāvdaļas
Cepts lasis
-
Lasis bez ādas un asakām500 g
-
Tako garšvielu maisījums3 ēdamk.
-
Zirnīšu pākstis300 g
-
Mazi gurķi4 gab.
-
Mazie tomāti200 g
-
Rukolas dīgstipasniegšanai
Mērce
-
Avokado eļļa4 Ēdamkarote
-
Piparmētra1 tējk.
-
Baziliks1 Tējkarotes
-
Pētersīlis1 tējk.
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
Laša virsmu iesmērē ar tako garšvielām.
Pārloki lielu cepamā papīra gabalu uz pusēm un vienas puses vidū liec lasi.
Pārloki pāri otru pusi. Aizloki no sākuma ciet sānus, pa mazam gabalam un tad galu.
Uzloki visus papīra galus uz augšu, lai nekur nekas netaisās vaļā.
Liec uz pannas un tad krāsnī uz 20 minūtēm.
Tikmēr sagatavo mērci, visu sajaucot kopā (zaļumus smalki sakapā). Uzvāri katlā ūdeni, kad verdošs, liec iekšā zirnīšus uz 1 minūti un uzreiz nokās, ieliekot ledus aukstā ūdenī. Kad atdzisuši, nokās.
Kad lasis gatavs, izņem, attaisi vaļā un ieelpo skaisto aromātu.
Pārcel traukā un pa virsu liec gurķus (sagrieztus plānās šķēlēs), tomātus (sagrieztus uz pusēm), zirnīšus un mērci.
Uzber dīgstus un piparus un pasniedz.