Sastāvdaļas
-
Ziedkāposts1 gab.
-
Sviests30 g
-
Olīveļļa20 ml
-
Timiāna lapiņas1 tējk.
-
Fenheļa vai kumīna sēklas0.33 tējk.
-
Oreganonedaudz
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
-
Siers Halloumi250 g
-
Tomātu mērcepēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzvāri katlā ūdeni, kad tas burbuļo, pievieno palielu karoti sāls.
Ieliec kāpostu, ar kacenu uz augšu.
Vāri 10 minūtes. Izņem, nokās un atdzesē 10 minūtes.
Tikmēr sakarsē krāsni līdz 210 grādiem.
Bļodā samaisi izkausētu sviestu, eļļu, timiānu, sēklas, sāli un piparus.
Liec pannā puķkāpostu ar kacenu uz leju, sasmērē ar eļļas maisījumu, vienmērīgi pārklājot visu puķkāpostu, un liec krāsnī uz stundu, lai cepas vidējā nodalījumā, kamēr kļūst zeltains.
Tikmēr keramikas traukā liec tomātu mērci, ko gatavoji dienā, virsū kārto Halloumi (5 mm biezās šķēlītēs).
Kad palikušas 25 minūtes līdz puķkāposta cepšanas beigām, liec pannu krāsnī un cep, kamēr gatavs.
Pasniedz, liekot traukā tomātus ar sieru un virsū puķkāpostu.