Ceptu ābolu želejas un jogurta krēma kārtojums

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Ceptu ābolu želejas un jogurta krēma kārtojums
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Ābolu želejai

  • Latvijas āboli
     6 gab.
  • Dzirkstošais vīns
     200 ml
  • Cukurs
     3 ēdamk.

Jogurta krēmam

  • Saldais krējums
     200 ml
  • Pūdercukurs
     3 ēdamk.
  • Vaniļas cukurs
     1 tējk.
  • Grieķu jogurts
     180 g

Pasniegšanai

  • Grauzdēti lazdu rieksti
     4 sauja (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem
Āboliem izņem serdes. Liec cepamtraukā, pielej dzirkstošo vīnu, pieber cukuru.
Cep, līdz āboli izjūk, vidēji 15–25 minūtes – atkarīgs no ābolu šķirnes
Samal visu un izspied caur sietu. Liec ledusskapī pilnībā atdzist un saželēt.
Kad ābolu želeja atdzisusi, gatavo krēmu.
Saputo gaisīgā krēmā saldo krējumu ar pūdercukuru un vaniļas cukuru.
Pievieno jogurtu un iecilā to, izmantojot konditorejas lāpstiņu.
Kārto desertu traukā vai glāzē, liekot tik kārtās, cik vēlies. Pārkaisa ar sadrupinātiem lazdu riekstiem.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Laima tarte

2h • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes

Karstvīna Margarita

5min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes