Sastāvdaļas
-
Grūbas200 g
-
Vīnogu kauliņu eļļa20 ml
-
Bietes500 g
-
Ķiploks1 gabali
-
Timiāna zariņi10 gab.
-
Rozmarīna zariņi4 gab.
-
Ķimenes1 tējk.
-
Medus1 tējk.
-
Konservētas baltas pupiņas240 g
-
Marinēti gurķi200 g
-
Gurķi200 g
-
Pētersīļi1 ēdamk.
-
Loki1 ēdamk.
-
Baziliks svaigs2 ēdamk.
-
Olīveļļa20 ml
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.
Pannā samaisi bietes (sagrieztas nelielos gabaliņos) ar eļļu, ķiploka galviņu (pārgrieztu uz pusēm), timiānu, rozmarīnu, ķimenēm, medu, sāli un pipariem.
Liec cepties, kamēr gatavs (atkarīgs no gabaliņu lieluma).
Paralēli vāri lielā ūdens daudzumā (ar sāli) grūbas.
Kad gatavas, nokās.
Visu, kas ir gatavs, atdzesē, un ķiploku masu izspied no izceptajām daiviņām un iemasējot iemaisi bietēs.
Samaisi kopā grūbas ar visu, izņemot bietes.
Tikai pašās beigās pievieno bietes un iemaisi.
Pasniedz.