Ceptu biešu «tabulē»

  • Gatavošana 45min
  • Viegli
Ceptu biešu «tabulē»
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Grūbas
     200 g
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     20 ml
  • Bietes
     500 g
  • Ķiploks
     1 gabali
  • Timiāna zariņi
     10 gab.
  • Rozmarīna zariņi
      4 gab.
  • Ķimenes
     1 tējk.
  • Medus
     1 tējk.
  • Konservētas baltas pupiņas
     240 g
  • Marinēti gurķi
     200 g
  • Gurķi
     200 g
  • Pētersīļi
     1 ēdamk.
  • Loki
     1 ēdamk.
  • Baziliks svaigs
     2 ēdamk.
  • Olīveļļa
     20 ml
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. 

Pannā samaisi bietes (sagrieztas nelielos gabaliņos) ar eļļu, ķiploka galviņu (pārgrieztu uz pusēm), timiānu, rozmarīnu, ķimenēm, medu, sāli un pipariem. 

Liec cepties, kamēr gatavs (atkarīgs no gabaliņu lieluma). 

Paralēli vāri lielā ūdens daudzumā (ar sāli) grūbas. 

Kad gatavas, nokās. 

Visu, kas ir gatavs, atdzesē, un ķiploku masu izspied no izceptajām daiviņām un iemasējot iemaisi bietēs. 

Samaisi kopā grūbas ar visu, izņemot bietes. 

Tikai pašās beigās pievieno bietes un iemaisi. 

Pasniedz.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli