Sastāvdaļas
Salāti
-
Bietes500 g
-
Beluga (melnās) lēcas100 g
-
Sālspēc garšas
-
Rozmarīns1 zariņš
-
Lauru lapa1 gab.
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Zilais siers60 g
-
Mandeles30 g
-
Salāti1 sauja (-s)
Mērce
-
Grieķu jogurts100 g
-
Dižonas sinepes0.5 tējk.
-
Medus0.25 tējk.
-
Valrieksti30 g
-
Oliveļļa2 ēdamk.
-
Apelsīna miziņa1 tējk.
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē krāsni 210 grādus karstu un liec cepties bietes. Cep 1,5–2 h, līdz bietes gatavas. Izņem ārā, nomizo un sagriez gabalos, kā vēlies.
Tikmēr novāri lēcas, līdz tās gatavas, ūdenim pievienojot sāli, rozmarīnu, ķiploku un lauru lapu. Kad gatavas, lēcas jānokāš.
Smalki sarīvē apelsīna miziņu. Valriekstus saberz putrā. Bļodā sajauc kopā visas mērces sastāvdaļas.
Uz šķīvja kārto salātus, bietes, lēcas, uzlej mērci, uzliec sieru (sagrieztu nelielos gabaliņos) un mandeles (sakapātas garenās šķēlēs). Salātus pasniedz siltus vai aukstus, kā vēlies.