Cēzara salāti

  • Gatavošana 35min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Mērce

  • Anšovi
      6 gab.
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Olas dzeltenums
     2 gab.
  • Citronu sula
     60 ml
  • Dižonas sinepes
     0.75 tējk.
  • Olīveļļa
     2 ēdamk.
  • Rapšu eļļa
     125 ml
  • Siers Parmezāns
     3 ēdamk.
  • Melnie pipari
     1 tējk.

Grauzdiņi

  • Olīveļļa
     3 ēdamk.
  • Baltmaize
      pēc izvēles
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Salāti

  • Romiešu salāti
     2 gabali
  • Siers Parmezāns
      pasniegšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gatavo mērci.

Smalki sakapā anšovu filejas, ķiploku un pievieno šķipsniņu sāls.

Ar naža asmens sānu pieplacina masu pie dēlīša, lai izveidotos tāda kā pasta. Ieber to bļodiņā. 

Ar putojamo slotiņu iemaisa olu dzeltenumus, citronu sulu un sinepes.

Pamazām pielej eļļas, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu, līdz mērce kļuvusi bieza.

Pievieno parmezāna sieru, sāli un piparus, kārtīgi samaisa.

Gatavo grauzdiņus.

Uzkarsē krāsni līdz 190°C.

Ar rokām saplucina baltmaizīti un saliek uz cepampannas.

Pārlej ar olīveļļu un apber ar sāli un pipariem pēc garšas.  Apmaisa.

Liek cepties uz 10-15 minūtēm, ik pa laikam apmaisot.

Gatavo salātus.

Romiešu salātu galvām atdala katru salātlapu.

 

Parmezāna sieru nerīvē uz smalkās rīves, bet, izmantojot mizojamo aparātu .

Salātlapas, grauzdiņus un mērci liek bļodā un samaisa. 

Tad liek uz šķīvja un pasniedz ar parmezāna strēmelēm.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti