Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Cēzara salāti
-
Gatavošana 35min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Mērce
-
Anšovi6 gab.
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Olas dzeltenums2 gab.
-
Citronu sula60 ml
-
Dižonas sinepes0.75 tējk.
-
Olīveļļa2 ēdamk.
-
Rapšu eļļa125 ml
-
Siers Parmezāns3 ēdamk.
-
Melnie pipari1 tējk.
Grauzdiņi
-
Olīveļļa3 ēdamk.
-
Baltmaizepēc izvēles
-
Sālspēc garšas
-
Piparipēc garšas
Salāti
-
Romiešu salāti2 gabali
-
Siers Parmezānspasniegšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Gatavo mērci.
Smalki sakapā anšovu filejas, ķiploku un pievieno šķipsniņu sāls.
Ar naža asmens sānu pieplacina masu pie dēlīša, lai izveidotos tāda kā pasta. Ieber to bļodiņā.
Ar putojamo slotiņu iemaisa olu dzeltenumus, citronu sulu un sinepes.
Pamazām pielej eļļas, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu, līdz mērce kļuvusi bieza.
Pievieno parmezāna sieru, sāli un piparus, kārtīgi samaisa.
Gatavo grauzdiņus.
Uzkarsē krāsni līdz 190°C.
Ar rokām saplucina baltmaizīti un saliek uz cepampannas.
Pārlej ar olīveļļu un apber ar sāli un pipariem pēc garšas. Apmaisa.
Liek cepties uz 10-15 minūtēm, ik pa laikam apmaisot.
Gatavo salātus.
Romiešu salātu galvām atdala katru salātlapu.
Parmezāna sieru nerīvē uz smalkās rīves, bet, izmantojot mizojamo aparātu .
Salātlapas, grauzdiņus un mērci liek bļodā un samaisa.
Tad liek uz šķīvja un pasniedz ar parmezāna strēmelēm.