Churros ar safrānu

  • Gatavošana 45min
  • Grūti
Churros ar safrānu

Sastāvdaļas

Churros

  • Ūdens
     150 ml
  • Piens (3%)
     150 ml
  • Sviests
     125 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Cukurs (+papildu apviļāšanai)
     2 ēdamk.
  • Safrāns
     0.5 g
  • Kviešu milti
     210 g
  • Olas
     3 gabali
  • Rapšu eļļa (cepšanai)
     1.5 L

Pasniegšanai

  • Tumšā vai gaišā šokolāde
     300 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pievienojot safrānu, churros iegūst skaistu dzeltenu nokrāsu un brīnišķīgu garšu! Izkausētai šokolādei pievieno sasmalcinātus riekstus un dzērvenes un iemērc tajā safrāna churros, lai baudītu patiesi labi pavadītu laiku.
Katliņā uzkarsē ūdeni, pienu, sviestu, sāli, cukuru un safrānu līdz vārīšanās temperatūrai.

Nedaudz samazini karstumu. Pakāpeniski pievieno miltus un maisi ar karoti, līdz mīkla ir labi samaisīta un ieguvusi bumbas formu. Noņem no uguns un liec mīklu bļodā.

Aptuveni 5 minūtes maisi mīklu ar elektriskā miksera mīklas mīcīšanas āķiem.

Pievieno olas pa vienai. Samaisi viendabīgā masā. Ielej mīklu konditorejas maisiņā ar lielu zvaigžņveida uzgali.

Vidēji lielā katliņā uzkarsē eļļu līdz aptuveni 180°C temperatūrai.

Iespied katliņā ap 10 cm lielus mīklas gabaliņus. Nogriez ar šķērēm. Vienlaikus cep 5–6 churros, līdz tie kļūst zeltaini. Ik pa laikam pagriez tos otrādi. Izņem tos ar putu karoti un nosusini uz papīra dvieļiem.

Šokolādi izkausē mikroviļņu krāsnī vai bļodā ūdens peldē.
Apviļā churros cukurā un pasniedz uzreiz ar izkausētu šokolādi.

Līdzīgas receptes

Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes