Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Čili kon karne
-
Gatavošana 55min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Olīveļļa2 ēdamk.
-
Sīpoli2 gab.
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Liellopu maltā gaļa500 g
-
Sālspēc garšas
-
Kumīns1 ēdamk.
-
Paprikas pulveris1 tējk.
-
Čili pipars0.5 gab.
-
Kanēlis0.5 tējk.
-
Konservēti tomāti400 g
-
Cukurs1 šķipsniņa (-s)
-
Liellopa buljons250 ml
-
Pupiņas sarkanās400 g
-
Melnie piparipēc garšas
Pasniegšanai
-
Rīsipēc izvēles
-
Laimspēc garšas
-
Koriandrspēc garšas
-
Tortiljapēc izvēles
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Katlā uz vidēji karstas uguns uzsilda eļļu.
Sīpolus, bieži apmaisot, sautē 10 minūtes, līdz tie ir mīksti un caurspīdīgi.
Pievieno ķiploku un sautē vēl 2 minūtes.
Paaugstina karstumu un pievieno liellopa gaļu, sāli un piparus.
Kad gaļa ir apbrūnējusi, ja nepieciešams, nolej šķidrumu.
Pievieno kumīnu, papriku un kanēli.
Maisot cep 2-3 minūtes.
Tad pievieno tomātus, šķipsniņu cukura un buljonu.
Kad masa sāk burbuļot, turpina sautēt vēl 20-25 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
Sautē, līdz masa kļūst bieza un šķidruma gandrīz vairs nav.
Tad pievieno sarkanās pupiņas un pasautē vēl 5 minūtes.
Pasniedz ar zaļumiem, laimu, tortiljām vai vārītiem rīsiem.