Cīsiņu mūmijas

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Cīsiņu mūmijas

Sastāvdaļas

  • Vīnes cīsiņi
     8 gab.
  • Kārtainā rauga mīkla
     200 g
  • Vistas ola
     1 gab.
  • Kečups
      dekorēšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Cīsiņu mūmijas ir baismīgāks, Halovīnu iedvesmots variants latviešu iecienītajiem cīsiņiem mīklā. Iemēģini!

Kārtaino mīklu nedaudz izrullē un sagriez garās strēmelēs. Tās tin apkārt cīsiņiem. Cepamo plāti noklāj ar cepamo papīru, uz kura liec aptītos cīsiņus.
Bļodiņā saputo olu. Ar silikona otu pārklāj ar to cīsiņu mūmijas.
Cep cepeškrāsnī 180 grādos, līdz mūmijas kļuvušas zeltaini brūnas.
Kad tās gatavas, ar kečupu uzzīmē tām sarkanas acis.

Līdzīgas receptes

Mocarellas acu āboli

5min • Viegli

Salmiņu zirnekļtīkli

10min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli

Šausmīgi laba kūka

10min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes