Sastāvdaļas
Sēnes
-
Dažādas sēnes - šitake, eringi, šampinjoni750 g
-
Vīnogu kauliņu eļļa20 ml
-
Ķiploks3 daiva (-s)
Vista
-
Vistas fileja gabaliņos500 g
-
Vīnogu kauliņu eļļa20 ml
-
Medus1 tējk.
-
Citrons2 gab.
-
Timiāna lapiņas1 ēdamk.
-
Pētersīļi2 ēdamk.
-
Melnie piparipēc garšas
Pasniegšanai
-
Feta100 g
-
Kalamata olīvas100 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.
Pannā liec palielos gabalos sagrieztas sēnes, eļļu, caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku, sāli un piparus.
Visu samaisi.
Bļodā samaisi visas gaļas sastāvdaļas (pievieno arī sāli, citronu sagriez ļoti plānās šķēlēs, pētersīļus sakapā) un kārto uz sēnēm.
Liec krāsnī un cep 30 minūtes, līdz viss ir gatavs un viegli zeltains.
Pārkaisi ar sadrupinātu fetas sieru un sakapātām olīvām un pasniedz.