Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Citronu tarte
-
Gatavošana 1h 5min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Mīkla
-
Milti150 g
-
Cukurs1 ēdamk.
-
Sāls0.5 tējk.
-
Sviests90 g
-
Ūdens3 Ēdamkarote
Pildījums
-
Olas2 gab.
-
Olu dzeltenumi2 gab.
-
Svaigi spiesta citronu sula125 ml
-
Citrona miziņa, smalki sarīvēta1 gab.
-
Cukurs100 g
-
Sviests85 g
Olbaltuma masa (dekorēšanai)
-
Olu baltumi2 gab.
-
Cukurs120 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200°C.
Bļodā samaisa cukuru, sāli un miltus.
Pievieno sviestu (aukstu) un visu samīca.
Tad pa vienai ēdamkarotei pievieno ūdeni, līdz izveidojas nedaudz ķepīga mīklas bumba.
Iespiež mīklu tartes veidnē un sadursta ar dakšiņu.
Liek cepties 15 minūtes. Izņem un ļauj atdzist.
Mazā bļodiņā sakuļ olas ar olas dzeltenumiem. Noliek malā.
Uz mērenas uguns katliņā karsē citrona sulu ar miziņu, cukuru un sviestu, līdz tas izkūst.
Samazina karstumu un pamazām pievieno sakultās olas, nepārtraukti maisot.
Turpina maisīt, līdz krēms sabiezē un sāk mest mazus burbuļus.
Krēmu lej uz izceptās pamatnes un izlīdzina.
Liek krāsnī uz 5 minūtēm un tad ļauj pilnībā atdzist ledusskapī.
Bļodā puto olu baltumus.
Kad tie sāk iegūt apjomu, pamazām pievieno cukuru un turpina putot, līdz masa kļūst stingra un spīdīga.
Liek konditorejas maisā un izklāj tartes virspusē.
Ja vēlas, var apdedzināt ar gāzes degli vai ielikt cepties ar augšējo apdedzi uz 5 minūtēm, līdz baltā masa kļūst zeltaini brūna.