Citrusaugļu salāti

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Citrusaugļu salāti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Rukola
     200 g
  • Apelsīns
     3 gab.
  • Greipfrūts
     2 gab.
  • Hurma
     1 gab.
  • Kivi
     2 gab.
  • Sarkanais sīpols
     1 gab.
  • Svaigas piparmētras
     1 sauja (-s)
  • Granātābols
     0.5 gab.
  • Pistācijas
     75 g
  • Apelsīna sula (no svaigajiem apelsīniem)
     3 ēdamk.
  • Laima sula
     40 ml
  • Ābolu etiķis
     1 ēdamk.
  • Medus
     1 ēdamk.
  • Dižonas sinepes
     1 ēdamk.
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Olīveļļa
     75 ml
  • Sāls, pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nogaršo veselīgos citrusaugļu salātus ar rukolu, granātābolu sēklām un pistācijām, kas papildināti ar atsvaidzinošu citrusu mērci un aromātiskiem garšaugiem.

Nomizo un sagriez citrusaugļus bez mizas. Sulu, kas izspiežas griežot, pataupi mērcei.
Kārto servējamā traukā augļus un sajauc ar rukolu, sīpoliem un piparmētru. Apkaisi ar granātābolu sēkliņām un pistācijām.
Citrusaugļu sulu pārlej bļodiņā, pievieno laima sulu, etiķi, sinepes, ķiploku, pustējkaroti sāls un piparus. Lēnām maisot, pievieno olīveļļu. Ja nepieciešams, pievieno vēl sāli, piparus vai medu. Uzlej mērci salātiem un pasniedz.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli