Cold Brew & Tonic

  • Gatavošana 8h
  • Vidēji grūti
Cold Brew & Tonic
Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes

Sastāvdaļas

Cold-brew kafijas koncentrāts

  • Malta kafija
     120 g
  • Auksts ūdens
     1 L

Apelsīnu miziņu sīrups

  • Cukurs
     100 g
  • Ūdens
     100 g
  • Apelsīna miziņa
     1 gab.

Dzēriens

  • Apelsīna miziņu sīrups
     1.5 tējk.
  • Cold-brew kafijas koncentrāts
     50 ml
  • Toniks
     250 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kokteilis Cold Brew & Tonic

Sagataves pagatavo iepriekšējā dienā.
Uzvāri sīrupu – sastāvdaļas ievieto katliņā un uz lēnas uguns sildi, līdz izkusis cukurs, un tad vēl 7 minūtes.
Noņem no uguns un pirms lietošanas pilnībā atdzesē.
Pagatavo kafijas koncentrātu – sajauc kafiju ar aukstu ūdeni pietiekami lielā traukā un uz nakti (8–16 stundas) ļauj ievilkties.
No rīta atdali kafiju no biezumiem.
Šādu koncentrātu ledusskapī var uzglabāt līdz pat 2 nedēļām.

Pagatavo dzērienu – 350 ml glāzē liec ledu, pievieno sīrupu, ielej toniku un pa virsu kafiju.

Svarīgi ievērot šādu secību, jo dzēriens spēcīgi putos, ja darīsi to citādi.
Kārtīgi samaisi un baudi!

Līdzīgas receptes

Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes
Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes

Aperol Spritz

5min • Viegli
Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes