Sastāvdaļas
-
Makaroni Conchiglie Rimi250 g
-
Cāļa fileja2 gabali
-
Piens500 ml
-
Sviests100 g
-
Milti50 g
-
Cietais siers200 g
-
Brokolis1 gab.
-
Ķiploks4 daiva (-s)
-
Lauru lapas2 gab.
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Cāļa fileju apcep uz pannas no abām pusēm, aptuveni 3- 5 min no katras puses, līdz gandrīz gatava.
Ķiploku sagriez un liec katliņā ar pienu un lauru lapām.
Pienu kopā ar ķiploku uzvāra un atstāj, lai ievelkas, aptuveni 10 minūtes.
Brokoļa ziedus smalki sagriez, apcepto fileju arī sagriez gabalos.
Lielākā katlā vai panna izkausē sviestu, tad pakāpeniski pievieno miltus, tos iemaisot sviestā, tad klāt pievieno ķiploku pienu u maisi līdz viendabīgai konsistencei.
Mērcē liec gabaliņos sagriezto borkoļus un vistu, un maisot vāri līdz vista gatava (5 – 7 minūtes).
Beigās pievieno rīvēto sieru, sāli un piparus pēc garšas.