Sastāvdaļas
Pankūkas
-
Ola1 gab.
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Baltais cukurs1 šķipsniņa (-s)
-
Piens300 ml
-
Kviešu milti100 g
-
Kakao pulveris2 ēdamk.
-
Sviests (izkausēts)30 g
Pasniegšanai
-
Jogurts bez piedevām200 g
-
Siers Mascarpone200 g
-
Pūdercukurspēc garšas
-
Mango2 gab.
-
Ogaspēc izvēles
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Visiem zināmās plānās pankūkas oriģinālajā franču redzējumā.
Bļodā iesit olu, pievieno sāli, cukuru un sakul.
Pakāpeniski pielej pienu, pa druskai pievieno kakao pulveri un miltus, kā arī izkausētu sviestu.
Visu laiku maisi, līdz pankūku mīkla ir viendabīga.
Sakarsē plāno pankūku pannu.
Lej plānā kārtā mīklu un cep pankūku no abām pusēm zeltaini brūnu.
Tā turpini, līdz visas pankūkas izceptas.
Pildījumam sajauc jogurtu ar maskarpones sieru un pūdercukuru.
Sagriez ogas un augļus gabaliņos un pasniedz pie pankūkām kopā ar pagatavoto krēmu.