Crêpes

  • Gatavošana 35min
  • Viegli
Crêpes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Pankūkas

  • Ola
     1 gab.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Baltais cukurs
     1 šķipsniņa (-s)
  • Piens
     300 ml
  • Kviešu milti
     100 g
  • Kakao pulveris
     2 ēdamk.
  • Sviests (izkausēts)
     30 g

Pasniegšanai

  • Jogurts bez piedevām
     200 g
  • Siers Mascarpone
     200 g
  • Pūdercukurs
      pēc garšas
  • Mango
     2 gab.
  • Ogas
      pēc izvēles

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Visiem zināmās plānās pankūkas oriģinālajā franču redzējumā.

Bļodā iesit olu, pievieno sāli, cukuru un sakul.

Pakāpeniski pielej pienu, pa druskai pievieno kakao pulveri un miltus, kā arī izkausētu sviestu.

Visu laiku maisi, līdz pankūku mīkla ir viendabīga.

Sakarsē plāno pankūku pannu.

Lej plānā kārtā mīklu un cep pankūku no abām pusēm zeltaini brūnu.

Tā turpini, līdz visas pankūkas izceptas.

Pildījumam sajauc jogurtu ar maskarpones sieru un pūdercukuru.

Sagriez ogas un augļus gabaliņos un pasniedz pie pankūkām kopā ar pagatavoto krēmu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti