Sastāvdaļas
Cūkas gaļas sautējums
-
Cūkas filejas vai kakla karbonādes700 g
-
Sīpols1 gab.
-
Ķiploki5 daiva (-s)
-
Sarkana paprika1 gab.
-
Ingvers100 g
-
Sojas mērce100 ml
-
Čili skaidiņaspēc garšas
-
Upeņu sukādes “Rāmkalnu”300 g
-
Upeņu sīrups "Rāmkalnu”3 ēdamk.
-
Ūdens150
-
Dzeltena paprika1 gab.
Krāsainie rīsi
-
Jasmīna rīsi250 g
-
Sīpols1 gab.
-
Ķiploki5 daiva (-s)
-
Čili skaidiņaspēc garšas
-
Lokipēc garšas
-
Lazdu rieksti (grauzdēti)150 g
-
Dzērveņu sukādes “Rāmkalnu”150 g
-
Olīveļļapēc garšas
-
Sojas mērcepēc garšas
-
Koriandrspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 5 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Mums, latviešiem, garšo cūkas gaļa, bet cik tad var ēst karbonādes! Šī recepte ir ar Āzijas piesitienu. Saimnieks, Viktors Grūtups, neskatoties uz to, ka nav gaļas ēdājs, atzina šo ēdienu par garšīgu, un rīsi viņu pavisam sajūsmināja. Nedomāja, ka var kaut ko tādu uztaisīt ar viņa sukādēm...
Noskalo rīsus un liek vārīties sāls ūdenī. Sakapā sīpolus un ķiplokus abām receptēm, papriku, ingveru, lokus un kinzu. Ar āmuriņu sasmalcina riekstus.
Sagriež gaļu 2x2 cm kubiciņos. Pannā ielej 5 ēd. k. olīveļļu un sakarsē. Ieliek papriku, pusi no sīpoliem un ķiplokiem pannā, pievieno gaļu. Cep uz lielas liesmas. Apcep visu, lai būtu smuki brūns.
Pazemina liesmu, pievieno ingveru, sukādes, sīrupu, ūdeni un sojas mērci. Uzliek vāku un ļauj sautēties.
Otrā pannā sakarsē 5 ēd. k. eļļu un pievieno sīpolus, ķiplokus un čili skaidiņas. Apcep 10 minūtes.
Pievieno izvārītos rīsus, sukādes un riekstus. Pasautē vēl 5 minūtes. Pievieno sojas mērci pēc garšas – vismaz 3 ēd. k. Pārbauda, vai gaļa pirmajā pannā ir mīksta. Ja nav, pasautē to vēl nedaudz. Servējot ēdienu, gan gaļu, gan rīsus apkaisa ar sakapātiem lokiem un kinzu.