Sastāvdaļas
Cepetis
-
Cūkas krūtiņa bez kaula1.2 kg
-
Sāls1.5 ēdamk.
-
Kaltēts timiāns1 ēdamk.
-
Sviests2 ēdamk.
-
Samaltas ķimenes1 tējk.
-
Malti čili pipari1 tējk.
-
Saldais paprikas pulverisēdamk.
-
Kaprona vai kokvilnas striķiscepšanai
-
Brendijs150 ml
-
Ūdens200 ml
Pasniegšanai
-
Kartupeļi Gardēžu900 g
-
Āboli8 gab.
-
Sālspēc garšas
Mērce
-
Brendijs20 ml
-
Sviests1 ēdamk.
-
Vistas buljons100 ml
-
Baltie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sajauc garšvielas ar sāli.
Ierīvē cūkgaļu ar pusi sviesta no iekšpuses un apkaisi ar garšvielām.
Sarullē cepeti ar ādu uz ārpusi un cieši sasien to.
Ierīvē ādu ar otru pusi sviesta.
Liec cepeša traukā un pievieno ūdeni un brendiju.
Pārklāj cepeša trauku ar foliju vai nostiprini ar vāku.
Cep pusotru stundu 190 grādos. Pēc tam noņem vāku un turpini cept vēl stundu, līdz āda kļuvusi kraukšķīga.
40 minūtes, pirms cepetis gatavs, pannā ber kartupeļus, kas apsijāti ar sāli. 15 minūtes pirms pasniegšanas pievieno ar ābolus.
Cepeša mērci sakarsē uz pannas, pievienojot piparus un brendiju. Uzvāri to, pievieno buljonu, sviestu un savāri.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.