Sastāvdaļas
-
Cūkgaļas ribas Rimi700 g
-
Mērce BBQ Santa Maria400 g
-
Garšviela gaļai1 ēdamk.
-
Saldie kartupeļi2 gab.
-
Marinēti gurķi Rimi2 gabali
-
Eļļafritēšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Cūkas ribiņas liek augstspiediena katlā, pievieno garšvielas un pielej 500 ml ūdens. Vāra 30 min. Ja izmanto parasto katlu, tad nepieciešams 1 l ūdens un vārīšanas laiks ir aptuveni 1 h – kamēr redzams ribiņas kauls.
Gaļu izņem no buljona, nosusina. Buljonu var izmantot arī citām receptēm.
BBQ mērci uzlej uz pannas un karsē kopā ar gaļu uz lēnas uguns, līdz ribiņas karamelizētas.
Paralēli fritē saldos kartupeļus, pieber sāli.
Pasniedz ar marinētiem gurķiem, kas atsvaidzinās ēdiena garšu.