Cūkas rilete

  • Gatavošana 5h 15min
  • Vidēji grūti
Cūkas rilete
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Cūkas kakla karbonāde
     1 kg
  • Cūkas speķis/treknums
     200 g
  • Baltvīns Chardonnay
     150 ml
  • Ķiploks
     5 daiva (-s)
  • Smaržīgie pipari
      5 gab.
  • Kadiķu ogas
      5 gab.
  • Sāls
     1.5 tējk.
  • Melnie pipari
     1 tējk.
  • Rozmarīns (tikai lapiņas)
      1 zariņš
  • Timiāns
      10 zariņi
  • Ķimenes
     0.5 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. 

Čuguna katlā liec visas sastāvdaļas, uzliec vāku un liec krāsnī uz 4-5 stundām, līdz brīdim, kad gabaliņi jūk ārā.

Vari arī gatavot spiediena katlā, laiku samazinot uz 2,5 stundām.

Nokās sietiņā gaļu, šķidrumu saglabājot.

Gaļu ar dakšiņām saplēs, lai ir kā rilete, un liec vienā terīnes traukā vai vairākās mazākās burkās. Atdzesē. 

Kad atdzisis, uzlej pa virsu tikai tauku daļu no šķidruma, kas palicis bļodā.

Liec ledusskapī atdzist un baudi pēc kādām 12 stundām. 

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes

Karstvīna Margarita

5min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes