Sastāvdaļas
-
Cūkas kakla karbonāde1 kg
-
Cūkas speķis/treknums200 g
-
Baltvīns Chardonnay150 ml
-
Ķiploks5 daiva (-s)
-
Smaržīgie pipari5 gab.
-
Kadiķu ogas5 gab.
-
Sāls1.5 tējk.
-
Melnie pipari1 tējk.
-
Rozmarīns (tikai lapiņas)1 zariņš
-
Timiāns10 zariņi
-
Ķimenes0.5 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
Čuguna katlā liec visas sastāvdaļas, uzliec vāku un liec krāsnī uz 4-5 stundām, līdz brīdim, kad gabaliņi jūk ārā.
Vari arī gatavot spiediena katlā, laiku samazinot uz 2,5 stundām.
Nokās sietiņā gaļu, šķidrumu saglabājot.
Gaļu ar dakšiņām saplēs, lai ir kā rilete, un liec vienā terīnes traukā vai vairākās mazākās burkās. Atdzesē.
Kad atdzisis, uzlej pa virsu tikai tauku daļu no šķidruma, kas palicis bļodā.
Liec ledusskapī atdzist un baudi pēc kādām 12 stundām.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.