Cūkgaļas burgers

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Cūkgaļas burgers
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Malta cūkgaļa
     360 g
  • Zilais sīpols
     0.5 gabali
  • Tumšā Ciabatta
     1 gabali
  • Tomāts
     1 gabali
  • Ābols
     0.5 gabali
  • Rukola
     12 g
  • Grieķu jogurts
     20 g
  • Siers Rimi Smart Tilsit 45%
     30 g
  • Citrona sula
     1 ēdamk.
  • Sāls un pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ciabattai nogriež galiņus un atlikušo sadala 2 vienādās daļās. Katru lielo šķēli pārgriež uz pusēm. Un šķēles mīksto daļu apcep olīveļļā.
Gaļas masu sadala 2 daļās, pieliek nedaudz sāls, izveido kotletes. Uz pannas apcep no abām pusēm (1–2 minūtes), nedaudz pasautē.
Sarīvē sieru, un uz katras gaļas kotletes uzliec rīvēto sieru.
Tikmēr sagriez ābolu smalkās šķēlītēs un uzlej mazliet citrona sulas, lai ābols nekļūst brūns. Sagriez zilo sīpolu un tomātus.
Kārto burgeru – apakšā liec maizi, tad karoti grieķu jogurta un burgera kotleti, pēc tam rukolu, nedaudz rīvēto sieru, tomātus un ābolu. Burgeram virsū uzliek otru maizes šķēli.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Makaroni ar gaļu

25min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Tītara burgers

1h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Skābeņu zupa

45min • Viegli