Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Olīveļļacepšanai
-
Cūkgaļas fileja300 g
-
Dižonas pilngraudu sinepes2 ēdamk.
-
Pētersīļi1 bunte (-s)
-
Sālspēc garšas
Piedevas
-
Kartupeļi4 gab.
-
Burkāni2 gab.
-
Rozmarīns4 zariņi
-
Ķiploks4 daiva (-s)
-
Olīveļļacepšanai
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Mērce
-
BBQ mērce100 ml
-
Melnie pipari graudos20 gab.
-
Balzamiko etiķis30 ml
-
Ūdens100 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sagriez kartupeļus un burkānus vēlamā lielumā, pievieno rozmarīna zariņus, saspiestu ķiploku un sāli.
Apslaki dārzeņus ar olīveļļu un liec iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī, 220 grādos uz 20 minūtēm.
Cūkas filejai nogriez sānu cīpslu, un nosusini fileju. Sakarsē pannu ar eļļu un apcep fileju no abām pusēm.
Fileju liec cepeškrāsnī tajā pašā temperatūrā, bet uz 16 -18 minūtēm.
Kad fileja izcepusies, apkaisi to ar sāli, bet vēl negriez.
Pēc 3 minūtēm panē to sinepēs un tad zaļumos.
Savieno mērces sastāvdaļas un savāri tās kopā.
Pasniedz fileju, sagriežot gabalos kopā ar dārzeņiem un mērci.