Cūkgaļas sautējums ar apelsīniem un dzērvenēm ķīniešu gaumē

  • Gatavošana 1h 20min
  • Vidēji grūti
Cūkgaļas sautējums ar apelsīniem un dzērvenēm ķīniešu gaumē

Sastāvdaļas

  • Sezama sēklu eļļa
     1.5 ēdamk.
  • Cūkgaļa
     450 g
  • Apelsīns
     2 gab.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     5 daiva (-s)
  • Vistas buljons
     300 ml
  • Brūnais cukurs
     1 ēdamk.
  • Sojas mērce
     2 ēdamk.
  • Ābolu etiķis
     1 ēdamk.
  • Sambal oelek mērce
     2 tējk.
  • Dzērvenes
     60 g
  • Rīsi
     600 g
  • Loki
     10 g
  • Sāls
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 °C. Nomazgājiet un sagrieziet apelsīnu.

Uz vidējas uguns uzkarsējiet dziļu pannu ar eļļu. Cūkgaļai pievienojiet sāli un lieciet cepties. Apcepiet pa 5 minūtēm no abām pusēm.

 Sīpolu sagrieziet kubiņos un lieciet cepties dziļajā pannā pie cūkgaļas. Cepiet 2 minūtes. Pievienojiet sasmalcinātus ķiplokus, pamaisot cepiet apmēram 1 minūti

Pievienojiet sagrieztu apelsīnu, pielejiet vistas buljonu, sojas mērci, ābolu etiķi, Sambal oelek mērci, pieberiet brūno cukuru. Visu samaisiet.

Pannai uzlieciet vāku un ievietojiet to cepeškrāsnī. Sautējiet 1 stundu.

Sautējumam pievienojiet dzērvenes, samaisiet un sautējiet vēl aptuveni 10 min.

 Sautējumu pasniedziet ar karstiem rīsiem. Izdekorējiet ēdienu ar sakapātiem lociņiem.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes