Cūkgaļas sautējums ar apelsīniem un dzērvenēm ķīniešu gaumē
-
Gatavošana 1h 20min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
-
Sezama sēklu eļļa1.5 ēdamk.
-
Cūkgaļa450 g
-
Apelsīns2 gab.
-
Sīpols1 gab.
-
Ķiploks5 daiva (-s)
-
Vistas buljons300 ml
-
Brūnais cukurs1 ēdamk.
-
Sojas mērce2 ēdamk.
-
Ābolu etiķis1 ēdamk.
-
Sambal oelek mērce2 tējk.
-
Dzērvenes60 g
-
Rīsi600 g
-
Loki10 g
-
Sālspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 °C. Nomazgājiet un sagrieziet apelsīnu.
Uz vidējas uguns uzkarsējiet dziļu pannu ar eļļu. Cūkgaļai pievienojiet sāli un lieciet cepties. Apcepiet pa 5 minūtēm no abām pusēm.
Sīpolu sagrieziet kubiņos un lieciet cepties dziļajā pannā pie cūkgaļas. Cepiet 2 minūtes. Pievienojiet sasmalcinātus ķiplokus, pamaisot cepiet apmēram 1 minūti
Pievienojiet sagrieztu apelsīnu, pielejiet vistas buljonu, sojas mērci, ābolu etiķi, Sambal oelek mērci, pieberiet brūno cukuru. Visu samaisiet.
Pannai uzlieciet vāku un ievietojiet to cepeškrāsnī. Sautējiet 1 stundu.
Sautējumam pievienojiet dzērvenes, samaisiet un sautējiet vēl aptuveni 10 min.
Sautējumu pasniedziet ar karstiem rīsiem. Izdekorējiet ēdienu ar sakapātiem lociņiem.