Sastāvdaļas
-
Cūkgaļas karbonāde480 g
-
Vīnogu kauliņu eļļacepšanai
-
Šitake sēnes200 g
-
Sīpols100 g
-
Vistas vai liellopa buljons600 ml
-
Karija pasta1 ēdamk.
-
Laima sula0.5 gab.
-
Kokosriekstu krēms100 g
-
Zaļie zirnīši150 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pagatavo īpaši gardas vakariņas. Cūkgaļa karijā lieliski saskanēs ar rīsiem, bulguru, kuskusu vai kartupeļu biezeni.
Cūkgaļas karbonādi sagriez šķēlēs.
Sēnes un sīpolu sagriez mazākos gabalos.
Apcep cūkgaļu no abām pusēm un pievieno sēnes. Kad gaļa un sēnes apbrūninājušies, pievieno buljonu un ļauj visam sautēties.
Pievieno karija pastu un kokosa krēmu. Vāri vēl dažas minūtes, līdz mērce sāk biezēt, pievieno zirnīšus, laima sulu un noņem no uguns.