Cūkgaļas un biešu ragū ar pienā vārīto ziedkāpostu biezeni

  • Gatavošana 1h 40min
  • Viegli
Cūkgaļas un biešu ragū ar pienā vārīto ziedkāpostu biezeni
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Ragū

  • Cūkgaļas kakla karbonāde
     300 g
  • Bazilika pesto Selection by Rimi
     1 ēdamk.
  • Sojas mērce
     1 ēdamk.
  • Balzamiko
     1 tējk.
  • Eļļa
     1 ēdamk.
  • Tomāti savā sulā Rimi
     900 g
  • Sāls
      pēc garšas

Biezenim

  • Ziedkāposts
     2 gab.
  • Kartupelis
     6 gab.
  • Piens Rimi
     500 ml
  • Sviests Rimi Smart
     90 g
  • Sāls
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sātīgais cūkgaļas un biešu ragū ar pienā vārīto ziedkāpostu biezeni rotās Tavu galdu Latvijas svētkos, piedāvājot viesiem gardu ēdienu sarkanbaltsarkanā krāsā.

Sagriež gaļu palielos kubos un sajauc ar pesto.
Katlā lej eļļu un cep gaļas gabaliņus. Pielej sojas mērci un etiķi. Pievieno tomātus savā sulā un uzliek katlam vāku. Nedaudz samazina temperatūru un sautē 40 minūtes.
Sagriež bietes tāda paša lieluma gabalos kā gaļu un pievieno ragū. Turpina sautēt vēl 20-30 minūtes. Ja mitrums sautējumā kļūst par maz, pievieno nedaudz ūdeni.
Paralēli citā katlā liek nomizotus kartupeļus ar ziedkāpostiem un pienu. Pienam jābūt tik daudz, lai noklātu dārzeņus. Var pievienot nedaudz ūdeni.

Pieliek sāli un vāra, līdz dārzeņi kļūst mīksti. Nokāš sietā un ļauj liekajam ūdenim iztvaikot.

Pievieno sviestu un sablenderē krēmīgā biezenī. Pasniedz biezeni ar ragū.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vienas frikadeles zupa

30min • Viegli