Cūkgaļas woks ar rīsiem un riekstu mērci

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti
Cūkgaļas woks ar rīsiem un riekstu mērci
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

Mērce

  • Kartupeļu ciete
     3 g
  • Sojas mērce
     100 ml
  • Zemesriekstu sviests
     70 g
  • Ingvera sakne
     10 g
  • Citronzāle
      2 gab.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Muskovado cukurs vai brūnais cukurs
     50 g

Cūkgaļas woks

  • Rīsi
     300 g
  • Cūkgaļas šķinķis
     300 g
  • Sauja aromātisko piparu (Sičuaņas)
      pēc garšas
  • Burkāns
     1 gab.
  • Čili vai svaigs halapenjo
      1 gab.
  • Cukīni
     0.5 gabali
  • Brokolis
     0.5 gab.
  • Paprika
     2 gab.
  • Zemesrieksti
     2 šķipsniņa (-s)
  • Sīpols
     1 gab.
  • Selerijas kāts
      1 kāts
  • Koriandrs
     1 bunte (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Rīsus uzvāri (ūdens attiecība 1:2).

Mērcei katliņā lej sojas mērci un pievieno 100ml ūdens.

Ķiploku, ingveru, citronzāli sagriez un liec mērcē vārīties uz 15 minūtēm.

Visu nokās, tad pievieno klāt zemesriekstu sviestu un cukuru.

Kartupeļu cieti atsevišķi - uzjauc ar nedaudz ūdeni un pievieno klāt mērcei attiecīgu daudzumu līdz biezai, bet tekošai konsistencei.

Cūkgaļu griez plānās šķēlītēs un apcep uz karstas pannas karstā eļļā.

Papriku, brokoli, cukīni, čili vai halapenjo un sīpolus griez lielākos gabalos, burkānus – salmiņos.

Kad cūka apcepta un šķiet gatava, tad pakāpeniski pievieno dārzeņus, nedaudz apcepot tos.

Tad pievieno mērci, zaļumus un zemesriekstus.

Visu vēl kādas 3 minūtes pasautē.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Makaroni ar gaļu

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes