Sastāvdaļas
Mērce
-
Kartupeļu ciete3 g
-
Sojas mērce100 ml
-
Zemesriekstu sviests70 g
-
Ingvera sakne10 g
-
Citronzāle2 gab.
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Muskovado cukurs vai brūnais cukurs50 g
Cūkgaļas woks
-
Rīsi300 g
-
Cūkgaļas šķinķis300 g
-
Sauja aromātisko piparu (Sičuaņas)pēc garšas
-
Burkāns1 gab.
-
Čili vai svaigs halapenjo1 gab.
-
Cukīni0.5 gabali
-
Brokolis0.5 gab.
-
Paprika2 gab.
-
Zemesrieksti2 šķipsniņa (-s)
-
Sīpols1 gab.
-
Selerijas kāts1 kāts
-
Koriandrs1 bunte (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Rīsus uzvāri (ūdens attiecība 1:2).
Mērcei katliņā lej sojas mērci un pievieno 100ml ūdens.
Ķiploku, ingveru, citronzāli sagriez un liec mērcē vārīties uz 15 minūtēm.
Visu nokās, tad pievieno klāt zemesriekstu sviestu un cukuru.
Kartupeļu cieti atsevišķi - uzjauc ar nedaudz ūdeni un pievieno klāt mērcei attiecīgu daudzumu līdz biezai, bet tekošai konsistencei.
Cūkgaļu griez plānās šķēlītēs un apcep uz karstas pannas karstā eļļā.
Papriku, brokoli, cukīni, čili vai halapenjo un sīpolus griez lielākos gabalos, burkānus – salmiņos.
Kad cūka apcepta un šķiet gatava, tad pakāpeniski pievieno dārzeņus, nedaudz apcepot tos.
Tad pievieno mērci, zaļumus un zemesriekstus.
Visu vēl kādas 3 minūtes pasautē.