Sastāvdaļas
-
Cukīni2 gabali
-
Kartupeļu ciete50 g
-
Olas2 gab.
-
Čipsi ar tomātu un baziliku90 g
-
Majonēze vai skābais krējums200 g
-
Paprikas garšvielapēc garšas
-
Ķiploku sālspēc garšas
-
Olīveļļapēc garšas
-
Citronspēc garšas
-
Lokipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Gatavojam, izmantojot Latvijā ražotos Jersikas čipsus!
Cepešpannā ieklāj cepamo papīru un uzsmidzina tam eļļu. Ieslēdz krāsni uz 200 grādiem.
Sagriež cukīni 9x2 cm salmiņos. Ieliek plazmas maisiņā ar 2 ēd. k. kartupeļu cietes un sakrata maisiņu, lai sagrieztie cukīni apviļājas.
Sakuļ olas ar 1 ēd. k. paprikas garšvielas un ½ tējk. ķiploku sāls.
Sasmalcina paciņu čipsu blenderī.
Cukīni salmiņus iemērc olā un tad apviļā čipsu panējumā.
Liek pannā un cep 15-20 minūtes.
Kamēr cepas, sagatavo mērci: majonēzi vai krējumu, vai 50/50 maisījumu sajauc ar sulu, kas izspiesta no ½ citrona, un sasmalcinātiem lokiem.
Salmiņus pasniedz ar mērcīti un ēd mērcējot.