Sastāvdaļas
Tortilja
-
Tortiljas2 gabali
-
Olas2 gab.
-
Etiķis 9%2 tējk.
-
Melnie piparipēc garšas
-
Rukola2 sauja (-s)
-
Jogurts bez piedevām2 ēdamk.
-
Sālspēc garšas
Plācenīši
-
Cukīni1 gabali
-
Sāls1 tējk.
-
Ola1 gab.
-
Milti2 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sarīvē cukīni un apkaisi ar sāli, ļauj pastāvēt, tad ar rokām nospied lieko ūdeni, lai cukīni kļūst pēc iespējas sausāki.
Pievieno olu un miltus.
Cep plācenīšus mērenā karstumā, lai nepiedeg, no abām pusēm.
Tortiljas apcep no abām pusēm uz karstas pannas bez taukvielām. Pietiks ar 10-20 sekundēm.
Gatavo olas bez čaumalas:
Katliņā ielej 2 glāzes ūdens un pagaidi, līdz tas uzvārās.
Pievieno 1 tējk. etiķa un ar karoti iegriez ūdeni virpulī, virpulis noturēs olu centrā, bet etiķis palīdzēs olas baltumam neizplūst pa visu katlu.
Ielej olu un vāri 2 minūtes.
Vāri pa vienai, tāpēc nolej ūdeni un sāc no jauna.
Uz tortiljas liec jogurtu, tad plācenīti un rukolu, kā arī olu, pārkaisītu ar sāli un pipariem.