Cukīni spageti ar gaļas bumbiņām

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Cukīni spageti ar gaļas bumbiņām
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Bezglutēna spaghetti
     300 g
  • Cukīni
     0.5 gabali
  • Parmezāna siers
     100 g

Mērcei

  • Liellopa maltā gaļa
     350 g
  • Paipalu olas
     2
  • Šalotes sīpols
     1
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Sāls, pipari un oregano pēc garšas
     
  • Eļļa cepšanai
     
  • Tomātu mērce ar saulē kaltētiem tomātiem
     250 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Maltai gaļai pievieno sasmalcinātu sīpolu, ķiploku, garšvielas un olas.
Masu samīci un veido mazas bumbiņas.
Bumbiņas apcep sakarsētā eļļā līdz pusgatavībai, liec katliņā un pārlej ar tomātu mērci.
Pievieno nedaudz ūdens un sautē, kamēr gatavas.
Novāri sālsūdenī spageti.
Sagriez cukīni garās, smalkās strēmelēs un samaisi ar novārītajiem spageti.
Pasniedz spageti ar cukīni, maisījumam virsū liekot gaļas bumbiņas un pārkaisot ar Parmesan sieru.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes