Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Čurros
-
Gatavošana 40min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Šokolādes mērce
-
Vaniļas pāksts sēklas0.5 gab.
-
Saldais krējums240 g
-
Brūnais cukurs5 ēdamk.
-
Kakao1 ēdamk.
-
Kafija1 ēdamk.
-
Sāls0.5 tējk.
-
Melnā šokolāde90 g
Mīkla
-
Vaniļas pāksts sēklas0.5 gab.
-
Piens250 ml
-
Ūdens125 ml
-
Sviests6 ēdamk.
-
Cukurs1 ēdamk.
-
Sāls1 tējk.
-
Milti120 g
-
Olas3 gab.
-
Eļļa fritēšanai3 L
Dekors
-
Cukurs200 g
-
Kanēlis1 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Mazā katliņā lej saldo krējumu, pievieno cukuru, kakao, kafiju, sāli un vaniļas pāksts sēklas, silda uz mazas uguns, nepārtraukti maisot.
Kad cukurs ir izkusis un kakao iemaisījies (4 min.), noņem no plīts.
Pievieno šokolādi, ļauj 30 sek. pastāvēt, tad samaisa, lai šokolāde izkūst.
Ļauj atdzesēties un liek siltā vietā.
Katliņā uz vidēji lielas uguns silda pienu, sviestu, vaniļas pāksts sēklas un cukuru, līdz parādās mazi burbuļi.
Ar koka karoti pieber visus miltus un aktīvi maisa (apm. 30 sekundes), līdz veidojas viendabīga mīkla.
Pārliek bļodā un ļauj atdzist.
Ar rokas putojamo slotiņu (vai mikseri), kārtīgi iemaisa olas (pa vienai).
Mīklu pārliek konditorejas maisiņā.
Lielā katlā uzkarsē eļļu līdz 180 °C.
No konditorejas maisiņa spiež ārā mīklu (apm. 15 cm) un nogriež ar nazi.
Liek tik daudz, cik katlā vietas.
Cep no visām pusēm, apmēram 2-3 minūtes no katras.
Tā izcep visu mīklu.
Bļodā sajauc cukuru un kanēli.
Vēl siltus čurrosus apviļā cukura un kanēļa maisījumā.
Pasniedz ar mērcīti.