Dārzeņi tempurā

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
Dārzeņi tempurā
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Pētersīļi
     1 bunte (-s)
  • Burkāni
     2 gab.
  • Zaļie sparģeļi
     1 bunte (-s)
  • Milti
     85 g
  • Gāzēts ūdens
     200 ml
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Cukurs
     0.5 tējk.
  • Eļļa fritēšanai
     2 L

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Miltus sajauc kopā ar sāli un cukuru, tad lēnām maisot pievieno gāzēto ūdeni un maisi līdz viendabīga konsistence – liec ledusskapī uz 10 minūtēm savilkties.

Burkānus griez smalkos stienīšos, bet sparģeļus (blanšētus) uz pusēm gan pa vidu, gan gareniski – tā, lai izmērā tie būtu līdzīgi burkāniem.

Visus dārzeņus nedaudz iepanē miltos.

Eļļu uzsildi dziļākā katlā līdz tā karsta (ap 180 grādu).

Dārzeņus katru pa vienam iemērc tempurā, ļauj liekajai mīklai notecēt un liec cepties karstā eļļā aptuveni uz minūti.

Noceptos dārzeņus uzmanīgi ņem ārā no eļļas un pirms pasniegšanas nosusini uz salvetes.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes