Sastāvdaļas
-
Pētersīļi1 bunte (-s)
-
Burkāni2 gab.
-
Zaļie sparģeļi1 bunte (-s)
-
Milti85 g
-
Gāzēts ūdens200 ml
-
Sāls0.5 tējk.
-
Cukurs0.5 tējk.
-
Eļļa fritēšanai2 L
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Miltus sajauc kopā ar sāli un cukuru, tad lēnām maisot pievieno gāzēto ūdeni un maisi līdz viendabīga konsistence – liec ledusskapī uz 10 minūtēm savilkties.
Burkānus griez smalkos stienīšos, bet sparģeļus (blanšētus) uz pusēm gan pa vidu, gan gareniski – tā, lai izmērā tie būtu līdzīgi burkāniem.
Visus dārzeņus nedaudz iepanē miltos.
Eļļu uzsildi dziļākā katlā līdz tā karsta (ap 180 grādu).
Dārzeņus katru pa vienam iemērc tempurā, ļauj liekajai mīklai notecēt un liec cepties karstā eļļā aptuveni uz minūti.
Noceptos dārzeņus uzmanīgi ņem ārā no eļļas un pirms pasniegšanas nosusini uz salvetes.