Sastāvdaļas
-
Burkāni3 gab.
-
Kartupeļi2 gab.
-
Ziedkāposts0.33 gab.
-
Sīpols1 gab.
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Sviests20 g
-
Vistas buljons1.5 L
-
Krēmsiers100 g
-
Baltmaize4 šķēlīte (-s)
-
Olīveļļa15 ml
-
Rozmarīns1 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Nomizo dārzeņus un sadali mazākos gabalos – ne obligāti vienādos, jo zupa tiks samalta.
Katlā liec sviestu un pievieno dārzeņus, sākot ar cietākajiem – vispirms burkānus, tad sīpolu, ziedkāpostu un visbeidzot kartupeļus.
Nedaudz apcep, tad pievieno ķiplokus un pielej iepriekš sagatavotu vistas buljonu.
Zupu gatavo 30 minūtes – pa šo laiku vajadzētu visiem dārzeņiem būt mīkstiem.
Tad sablendē un vēlreiz uzkarsē, pievienojot krēmsieru.
Nogaršo, vai pietiek garšvielu.