Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Dārzeņu čipsi
-
Gatavošana 45min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Dārzeņu čipsi
-
Bietescepšanai
-
Pastinakscepšanai
-
Burkānicepšanai
-
Sālspēc garšas
-
Olīveļļacepšanai
Mērce
-
Krēmsiers250 ml
-
Zilais siers100 g
-
Piens10 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzsilda krāsni uz 200°C. Izklāj cepampapīru uz cepampannas.
Dārzeņus obligāti jānomazgā, taču var arī nemizot, ja nevēlas. Griež smalkās strēmelēs ar nazi vai ar rīves palīdzību.
Izliek dārzeņus uz papīra dvieļa, apber ar sāli un ļauj izdalīties ūdenim (apm. 15 minūtes).
Noslauka ar papīra dvielīti un liek vienā kārtā uz cepampannas. Apslaka ar olīveļļu un apber vēl ar sāli un pipariem.
Cep 15 minūtes, tad izņem ārā un apgriež otrādi. Pēc 15 min atkārto, un tā cep līdz dārzeņi kļūst kraukšķīgi.
Kamēr cepas, gatavo mērci. Bļodā liek krēmsieru, zilo sieru un pienu. Visu kārtīgi samaisa kopā, līdz izveidojusies vienmērīga masa.