Dārzeņu iesmiņi ar tofu

  • Gatavošana 12h
  • Vidēji grūti
Dārzeņu iesmiņi ar tofu
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

Marināde

  • Sīpoli
     2 gab.
  • Ķiploki
     5 daiva (-s)
  • Pētersīļi
     1 bunte (-s)
  • Olīveļļa
     400 ml
  • Adžika
     1 ēdamk.
  • Garšvielu maisījums Hmeli-Suneli
     1 ēdamk.
  • Sinepes
     1 ēdamk.
  • Rozmarīns
      2 zariņi
  • Citrons
     0.5 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Cukurs
      pēc garšas

Iesmiņi

  • Cietais tofu
     150 g
  • Šampinjoni
     12 gabali
  • Baklažāns
     1 gabali
  • Paprika
     1 gab.
  • Sarkanie sīpoli
     2 gab.
  • Ziedkāposts
     0.5 gab.
  • Cukīni
     1 gabali

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pagatavo marinādi. Blenderī liec sīpolus, ķiplokus, pētersīļus, olīveļļu un sablendē. Pārlej iegūto masu bļodā, pievieno smalki sakapātu rozmarīnu, pierīvē citrona miziņu un piespied sulu. Pēc tam pievieno pārējās marinādes sastāvdaļas un kārtīgi samaisi.
Gatavo iesmiņus. Iesmiņiem paredzētos dārzeņus un tofu sagriez palielos gabalos un aplej ar marinādi. Atstāj marinēties uz nakti. Sadur dārzeņus uz iesmiem un cep uz grila vai cepeškrāsnī 180 grādos 15–20 minūtes.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Cūkgaļas burgers

30min • Viegli