Dārzeņu karijs

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Dārzeņu karijs
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Ingvers
     2 šķēlīte (-s)
  • Olīveļļa
     40 ml
  • Dažādi dārzeņi (burkāni, patisoni, kartupeļi, paprika, baklažāns, cukīni, zaļās sviesta pupiņas u.c.)
     1 kg
  • Karijs
     1 ēdamk.
  • Kumīns
     0.5 tējk.
  • Kokospiens
     300 ml
  • Zaļumi (pētersīļi, koriandrs)
     1 bunte (-s)
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sasmalcini un apcep olīveļļā sīpolu un ķiploku, līdz tie zeltaini brūni, un sablendē krēmīgā konsistencē.
Dārzeņus nomizo, sagriez burkānus, cukīni, patisonu un papriku garenos gabaliņos, kartupeļus – daiviņās.
Katliņā lej olīveļļu, liec sīpolu un ķiploku maisījumu, pievieno kokospienu, garšvielas un kariju un karsējot pievieno dārzeņus.
Sāc ar tiem, kas ilgāk gatavojas – burkānus, kartupeļus, baklažānus pirmos, tad cukīni utt.
Karsē, kamēr dārzeņi gatavi.
Pasniedz, bagātīgi pārkaisot zaļumus.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes