Dārzeņu pīrāgs

  • Gatavošana 1h 45min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Pamatne

  • Milti
     190 g
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Sviests
     110 g
  • Auksts ūdens
     80 ml
  • Sviests
      cepampannas ieziešanai

Pildījums

  • Saldais krējums
     480 g
  • Parmezāna siers
     100 g
  • Parmezāna siers
      pīrāga pārkaisīšanai
  • Sāls
     2 ēdamk.
  • Pipari
     0.5 tējk.
  • Čili pulveris
     0.5 tējk.
  • Olīveļļa
     3 ēdamk.
  • Burkāns
     3 gab.
  • Kartupelis
     2 gab.
  • Cukini
     2 gabali
  • Saldais kartupelis
     2 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagatavo pīrāga cepešpannu, ieziežot to ar sviestu.

 

Bļodā sajauc miltus un sāli, pievieno aukstu sviestu un maisa.

Sastāvdaļām pamazām lej klāt ūdeni, līdz izveidojas viendabīga masa.

Izveido bumbu un liek ledusskapī uz 30 min., lai mīkla atdzistu un kļūtu stingrāka.

Masu izņem no ledusskapja un  liek sagatavotajā cepešpannā, piespiež pie pamatnes un malām.

Uzsilda krāsni līdz 190°C.  Pamatni liek cepties 15 minūtes.

 

Burkānus, cukīni, kartupeļus un saldo kartupeli ar nazi sagriež plānās šķēlēs.

Lielā bļodā sajauc saldo krējumu, parmezānu, sāli, piparus un čili pulveri. Kārtīgi samaisa.

 

Bļodā saber visus dārzeņus un kārtīgi samaisa.

Tad dārzeņus vienu pēc otra liek spirālveida veidojumā, līdz visas saceptās tartes pamatne ir pilna.

 

Dārzeņus apslaka ar olīveļļu un nedaudz vēl apber ar parmezānu.

 

Liek cepties 175°C 50 līdz 60 minūtes.

 

Izņem no krāsns, ļauj nedaudz atdzist un pasniedz.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ķirbju vafeles

30min • Viegli