Dārzeņu plakanmaize – paratha

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti
Dārzeņu plakanmaize – paratha

Sastāvdaļas

  • Maize
     5 šķēlīte (-s)
  • Mannas putraimi
     80 g
  • Biezpiens
     50 g
  • Ūdens
     200 g
  • Milti
     1 ēdamk.
  • Kurkumas pulveris
     0.25 tējk.
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Sīpolloki (smalki sakapāti)
     2 gabali
  • Burkāns (sīki sakapāts)
     0.5 gab.
  • Konservēta kukurūza
     50 g
  • Čili (sīki sakapāts)
     1 gabali
  • Eļļa
      cepšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pārvērt pāri palikušo maizi eksotiskā austrumu ēdienā ar šo dārzeņu planamaizes jeb paratha recepti.

Recepte tapusi sadarbībā ar Hanzas Maiznīca.

Blenderī vai virtuves kombainā liec maizi, mannas putraimus, ūdeni, biezpienu, miltus, kurkumas pulveri un sāli.
Visu sablendē viendabīgā masā.
Masā iemaisi burkānus, sīpollokus, kukurūzu un čili.
Pannā uzkarsē eļļu un liec ceturto daļu masas.
Cep no katras puses aptuveni 5 minūtes, līdz veidojas zeltaini brūni plāceņi.
Pasniedz ar zaļumiem un svaigu čili.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes