Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Burkāns1 gab.
-
Puravs2 gab.
-
Laims (sulai)2 gab.
-
Rīsu etiķis1 ēdamk.
-
Sāls0.5 tējk.
-
Brūnais cukurs1 tējk.
-
Eļļa cepšanai80 ml
-
Mazā cāļa fileja (bez augšējās cīpslas)400 g
-
Garneles300 g
-
Kajēnas pipari1 tējk.
Pasniegšanai
-
Svaigs koriandrspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Interesanta ideja pusdienām vai vakariņām.
Sagrieztiem dārzeņiem pievieno laima sulu, rīsu etiķi, sāli un cukuru un samaisi.
Pannā sakarsē eļļu, tad pievieno cāļa fileju (sagrieztu strēmelēs), garneles (gareniski sagrieztas), sezamu un kajēnas piparus.
Apcep un ar visu eļļu pārlej salātiem, lai karstā eļļa aptvaicē arī dārzeņus.
Atdzesē un pasniedz ar svaigu koriandru.