Sastāvdaļas
-
Kartupeļi2 gab.
-
Burkāns1 gab.
-
Ķiploks5 daiva (-s)
-
Kālis1 gab.
-
Pastinaks1 gab.
-
Brokolis0.5 gab.
-
Ziedkāposts1 gab.
-
Zaļie zirnīši2 šķipsniņa (-s)
-
Siers Feta125 g
-
Indijas rieksti100 g
-
Smaržīgie pipari6 gab.
-
Olīveļļa Extra Virgin1 Ēdamkarote
-
Svaigs koriandrs1 ēdamk.
-
Timiāns4 zariņi
-
Citrona sula1 gab.
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Dārzeņus nomazgā, notīri un sagriez palielos gabalos
Uzkarsē katliņu (rekomendēju katlu ar vāku un biezu dibenu, lai dārzeņi nepiedegtu)
Pievieno eļļu un liec sautēties uz vidējas temperatūras burkānu, ķiploku, kāli un pastinaku.
Uzliec katlam vāku un sautē dārzeņus, ik pa laikam apmaisot.
Pēc aptuveni 15 minūtēm pievieno kartupeļus, vēl pēc 5 minūtēm, brokoļus un ziedkāpostus. Turpini sautēt, apmaisīt, ja liekas, ka nepieciešams ūdens, pievieno to tikai tik daudz, lai sautējums nepiedegtu.
Dažas minūtes pirms dārzeņi ir pavisam mīksti, pievieno timiāna zariņus, smaržīgos piparus, koriandra lapiņas un zaļos zirnīšus.
Uzliec katlam vāku un ļauj garšām savilkties 5-10 minūtes.
Pasniedz, pārkaisot ar fetas sieru un Indijas riekstiem. Lai vēl vairāk pastiprinātu ēdiena garšu, pievieno nedaudz citrona sulas.
Pēc saviem ieskatiem pievieno papildus zaļumus un nogaršo.
Atceries! Tikai tad, kad esi ēdienu pagatavojis un pagaršojis, pievieno sāli, jo iespējams Tev tas nemaz nebūs vajadzīgs.