Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Dārzeņu sautējums ratatujs
-
Gatavošana 1h
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
-
Baklažāns1 gabali
-
Cukini1 gabali
-
Sāls2 Tējkarotes
-
Olīveļļa (sadalīta divās daļās)120 ml
-
Timiāns3 zariņi
-
Sīpols1 gab.
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Sarkana paprika1 gab.
-
Ķiršu tomāti600 g
-
Svaigs baziliks25 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzsilda krāsni līdz 200°C.
Sagriež baklažānu un cukīni vidēji lielos gabalos un iemet caurdurī. Apber ar sāli un ļauj atsuloties 30 min. Tad ar papīra dvieļiem nosusina.
Katlā ielej 60 ml eļļas, pievieno pusi no baklažāna un cukīni, cep apmēram 5 minūtes. Pārvieto bļodā.
Tad cep atlikušo daļu baklažānu un cukīni arī 5 min. Pievieno bļodā.
Katlā ielej 60 ml eļļas, ieliek sagrieztu sīpolu, papriku, timiāna zariņus, ķiploku.
Ik pa laikam apmaisa un cep, līdz sīpols sāk brūnēt - apmēram 8 min.
Katlā pievieno pusi no ķiršu tomātiem, cep un maisa apmēram 5 min, līdz tomāti kļūst mīksti.
Pievieno cukīni un baklažānu.
Pievieno atlikušos tomātus (neiemaisa), apber ar sāli un pipariem un noņem no plīts.
Katlu liek cepties krāsnī uz 15-20 minūtēm.
Izņem no krāsns un ļauj atpūsties 5 minūtes.
Pasniedz karstu, apbērtu ar svaigām bazilika lapām.