Sastāvdaļas
-
Burkāns1 gab.
-
Pastinaka sakne0.25 gab.
-
Rācenis0.5 gab.
-
Melnie pipari1 šķipsniņa (-s)
-
Zaļie pipari1 šķipsniņa (-s)
-
Sarkanie pipari1 šķipsniņa (-s)
-
Baltie pipari1 šķipsniņa (-s)
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Kurkuma1 šķipsniņa (-s)
-
Čili piparu pulveris1 šķipsniņa (-s)
-
Saldās paprikas pulveris1 šķipsniņa (-s)
-
Tomātu pasta (tomāti, savārīti ar sīpoliem, melnajiem pipariem un sāli)6 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Vispirms pagatavo garšvielu maisījumu – saberž piestā visus garšaugus un garšvielas, līdz izveidojas viendabīga masa.
Dārzeņus sagriež gabaliņos un saliek cepamtraukā. Virsū uzber garšaugu maisījumu un pārlej ar tomātu pastu.
Uzliek tadžinas vāku vai puķupodu.
Trauku liek uz plīts vai cepeškrāsnī un uz lēnas uguns tvaicē vismaz stundu. Kamēr dārzeņi gatavojas, tos nevajag maisīt.
Tvaicēšanas ilgums atkarīgs no tā, cik stiegraini ir dārzeņi un cik smalki tie sagriezti.
Kad dārzeņi gatavi, tos pārlej ar baltvīna–sviesta mērci (recepti skat. sadaļā: Mērces) un pārkaisa ar dīgstiem.