Sastāvdaļas
-
Kartupeļi500 g
-
Četru veidu pupiņu maisījums400 g
-
Burkāni2 gab.
-
Rācenis1 gab.
-
Sīpols1 gab.
-
Ķiploks1 gabali
-
Sālspēc garšas
-
Eļļa vai sviestsapcepšanai
-
Melnie piparipēc garšas
-
Garšvielaspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Notīra dārzeņus un sagriež palielos vienādos gabalos.
Eļļā vai sviestā uz mērena karstuma apcep burkānus un sīpolus. Pievieno kartupeļus un ķiploku, turpina sautēt.
Ja nepieciešams, pielej nedaudz ūdens, bet tikai tik daudz, lai nepiedeg.
Vislabāk ir sautēt katlā ar vāku. Sautē 15 minūtes, tad pievieno rāceni un turpina sautēt vēl 10 minūtes.
Beigās pieber pupiņas, sāli un piparus pēc garšas.
Pasniedz siltu, vislabāk ar svaigiem zaļumiem, un, piemēram, jogurtu bez piedevām.
Ja vēlies dārzeņu sautējumu padarīt maigāku, pamēģini dārzeņus sautēt nevis ūdenī vai buljonā, bet pienā. Šim daudzumam būs nepieciešams ap 400 ml piena. Taču uzmanies un nepiededzini!