Dedzinātā Basku siera kūka

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Dedzinātā Basku siera kūka
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Krēmsiers Baltais
     600 g
  • Pūdercukurs
     175 g
  • Olas
     3 gabali
  • Skābais krējums
     300 g
  • Jūras sāls
     0.25 tējk.
  • Kukurūzas ciete
     15 g
  • Ogas
      Dekorēšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Debešķīgi garda siera kūka no 6 sastāvdādļām stundas laikā! Kūkai ir krēmīgs viducītis un karamelizēta, 'sadedzināta' augšējā daļa - tā ir tradicionālā Basku siera kūka. Pēc cepšanas siera kūka jāatdzesē vismaz pāris stundas.

Bļodā liec krēmsieru un puto ar pūdercukuru, jūras sāli, līdz veidojas krēmīga un gaisīga konsistence.
Turpinot putot, pa vienai pievieno olas, krējumu un kukurūzas cieti.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

Ņem kūkas formu 20 cm diametrā, ielej mīklu un cep aptuveni 40 minūtes, līdz virspuse ir nedaudz apdegusi.
Kad kūka gatava, atdzesē un pasniedz ar ogām.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes