Deserts ar Nutella krēmu

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Deserts ar Nutella krēmu

Sastāvdaļas

  • bezē
     25 gabali
  • olas
     2 gabali
  • cukurs
     2 ēdamk.
  • saldais krējums
     300 ml
  • Nutella vai cits lazdu riekstu krēms
     200 g

Dekorēšana

  • grauzdēti lazdu rieksti vai sālīti zemesrieksti
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Deserts ar Nutella ir pietiekami krāšņs, lai to pasniegtu kā desertu Vecgada vakarā. Elektriskais putotājs lieti noderēs – vispirms saputo olu dzeltenumus ar cukuru, tad olu baltumus un visbeidzot saldo krējumu, kam pievieno Nutella. Sajauc ar bezē un pasniedz glāzēs vai bļodiņās. Dekorē ar vēl vairāk Nutella, sālītiem zemesriekstiem un citiem gardumiem. Ievieto saldētavā uz trīs stundām.
Rupji sasmalcina bezē.
Atdala olu dzeltenumus no baltumiem.
Olu dzeltenumus un cukuru bļodā saputo gaisīgā masā.
Citā bļodā saputo olu baltumus.
Saputo saldo krējumu gaisīgā, bet ne pārāk stingrā putukrējumā. Putukrējumam pievieno gandrīz visu riekstu krēmu un maigi samaisa, lai tas iegūtu marmora krāsu.
Uzmanīgi iecilā olu dzeltenumus, olu baltumus un bezē. Masu lej glāzēs, bļodiņās vai lielā formā.
Liek saldētavā uz apm. 3 stundām. Pirms pasniegšanas ļauj atkust dažas minūtes (lielai formai ir nepieciešams nedaudz ilgāks laiks, lai atkustu).
Dekorē: dekorēšanai izmanto nedaudz papildu riekstu krēmu, grauzdētus lazdu riekstus vai sālītus zemesriekstus.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes