Sastāvdaļas
-
Kartupeļi250 g
-
Kartupeļi (nomizoti un izvārīti)400 g
-
Skābais krējums100 g
-
Kūpināta vai žāvēta cūkgaļa100 g
-
Sīpols1 gab.
-
Šampinjoni100 g
-
Tītara fileja300 g
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Nomizo kartupeļus, sagriez un izspied caur sulu spiedi.
Saglabā gan sulu, gan arī sasmalcinātos kartupeļus. Jauc kopā ar izvārītajiem kartupeļiem un izspaidi viendabīgā masā, pievieno sāli.
Sagriez smalkāk sīpolus un šampinjonus.
Karstā pannā apcep tītara malto gaļu, tad klāt pievieno sagrieztos sīpolus un šampinjonus.
Visu sutini aptuveni 10 minūtes, pievieno sāli un piparus.
Kartupeļu masu izklāj uz cepampapīra vienā kārtā, tad pārsmērē ar skābo krējumu, pārklāj ar izsutināto gaļu, vēlreiz pārklāj ar kartupeļu masu.
Karstā pannā ar karstu eļļu apcep sagrieztu žāvēto cūkgaļu, cep līdz kraukšķīga.
Cūkgaļu pārliec pāri kārtojumam un visu liec krāsnī 180 grādos uz 15 minūtēm.