Divdaļīgs ābolu saldais
-
Gatavošana 25min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Deserts
-
Ābolipēc izvēles
-
Medus5 ēdamk.
-
Ziedputekšņipēc garšas
-
Viskijspēc garšas
Krēms
-
Biezpiens180 g
-
Citronmelise0.5 sauja (-s)
-
Skābais krējums200 g
-
Meduspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Nogriez āboliem apakšējo daļu, lai tie smuki stāv. Kārto ābolus uz pannas un cep tos. Kad no āboliem sāk izdalīties sula, lej tiem pa virsu medu.
Lai pastiprinātu medus garšu, pieliec arī ziedputekšņus. Kad āboli jau gandrīz gatavi, pielej tiem klāt viskiju. Āboli ir gatavi tad, kad ir mīksti, bet nav izjukuši.
Biezpiena krēmam - izberz caur sietu biezpienu, pievieno tam klāt mazliet mērcītes, kurā cepas āboli, pieliec skābo krējumu, saberztu citronmelisi, sajauc visu kopā.
Kārto uz šķīvja ābolus, pa virsu liec biezpiena krēmu. Gardi un veselīgi!
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.