Drumstalu pīrāgs ar mellenēm un avenēm

  • Gatavošana 45min
  • Viegli
Drumstalu pīrāgs ar mellenēm un avenēm

Sastāvdaļas

  • svaigas vai saldētas mellenes un avenes
     1 L
  • cukurs
     100 g
  • kartupeļu ciete
     2 ēdamk.

Drumstalu mīkla

  • sviests
     150 g
  • cukurs
     75 g
  • kviešu milti
     300 g

Servēšanai

  • vaniļas saldējums, vaniļas mērce vai viegli saputots saldais krējums
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Klasisks drumstalu pīrāgs, kas pagatavojams ātri un ļoti vienkārši. Pildiet pīrāgu ar svaigām ogām, piemēram, mellenēm un avenēm gardā maisījumā. Pasniedz ar saldējumu, olu krēmu vai viegli saputotu saldo krējumu.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200oC.
Noskalo un notīra ogas, ja tās ir svaigas. Sajauc ogas ar cukuru un kartupeļu miltiem.
Drumstalu mīkla: Izkausē sviestu drumstalu mīklai. Iemaisa cukuru un miltus. Maisa, līdz izveidojas mīkla. Ļauj nedaudz nostāvēties.
Liek ogas uz pīrāga formas pamatnes 28 cm diametrā vai apmēram 22 x 28 cm taisnstūra formā (6 porcijām). Mīklu sadrupina pāri ogām. Cep cepeškrāsns vidū apm. 25 minūtes.
Servēšanai: Pasniedz pīrāgu ar vaniļas saldējumu, olu krēmu vai viegli saputotu saldo krējumu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes