Sastāvdaļas
-
Dūmota cūkas krūtiņa1 kg
-
Brūnais cukurs5 ēdamk.
-
Ananasu šķēlītes440 g
-
Kokteiļa ķiršidekorēšanai
-
Krustnagliņas1 gab.
-
Zobu bakstāmie kociņi
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Pārējo sulu lej pannā, pievieno krūzīti ūdens.
Ar zobu bakstāmajiem kociņiem piestiprini ananasa šķēles uz gaļas un to vidiņos liec kokteiļa ķiršus
Apklāj ar foliju un cep 1/2 stundu.
Izņem no krāsns, noņem foliju un aplej ar sulu, kas sakrājusies pannā.
Pirms pasniegšanas izņem kociņus.
Gaļu ievieto cepampannā, iegriez rievas un iedur krustnagliņas ik pa 3 centimetriem.
Izņem ananasus no bundžas, pataupi sulu. 5 karotes sulas samaisi ar cukuru un uzklāj uz gaļas.
Cep vēl 15 minūtes, vēlreiz aplaisti ar sulu un tad cep vēl 15 minūtes.