Dzērveņu krēma pīrāgi aerogrilā

  • Gatavošana 25min
  • Vidēji grūti
Dzērveņu krēma pīrāgi aerogrilā
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Kārtainā mīkla
     800 g
  • Ola
     1
  • Cukurs
     1 ēdamk.

Pildījumam

  • Dzērvenes
     180 g
  • Cukurs
     1 ēdamk.
  • Malts kanēlis
     1 tējk.
  • Kukurūzas ciete
     2 ēdamk.
  • Sviests
     1 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pagatavo pildījumu. Katlā liec dzērvenes ar cukuru un kanēli un vāri, līdz tās izjūk.
Nokās caur sietu un liec atpakaļ vārīties.
Šoreiz pievieno kukurūzas cieti un maisot karsē, līdz masa sabiezē.
Noņem no karstuma un iemaisi sviestu, lai tas izkūst.
Liec atdzesēties. Vislabāk un ātrāk būs, ja sadalīsi 8 mazās porcijās un ieliksi saldētavā.
Kamēr pildījums dzesējas, sagatavo pīrāgu mīklu. Nedaudz atlaidini un katru mīklas loksni pārgriez uz pusēm.
Vienu no kvadrātiem izrullē nedaudz lielāku, aptuveni par 1/2 cm no katras malas.
Sakul olu un ar to apsmērē pīrāga mazākos kvadrātus no vienas puses.
Apsmērētajos kvadrātos vidū liec pildījumu. Klāj pa virsu lielāko kvadrātu un ar dakšu aizspied pīrāgu malas cieši kopā.
Apsmērē ar olu arī pīrāgu virspuses un centrā iegriez caurumu, lai gaisam būtu, kur izplūst.
Apber ar cukuru un liec aerogrilā cepties 180 grādos 12–15 minūtes.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Hačapuri

40min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Laima tarte

2h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes