Dzērveņu pīrāgs

  • Gatavošana 50min
  • Vidēji grūti
Dzērveņu pīrāgs
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Mīklai

  • Smilšu mīkla Mani Gardumi
     380 g
  • Vistas ola
     1 gab.
  • Baltais cukurs
     2 ēdamk.

Pildījumam

  • Lielogu dzērvenes
     600 g
  • Ūdens
     100 ml
  • Ievārījuma cukurs
     130 g
  • Manna
     40 g
  • Milti
      apkaisīšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Dzērveņu pīrāgs ar savu skābo un saldo garšas kombināciju radīs īstenu Ziemassvētku noskaņojumu, kļūstot par ideālu ideju svētku desertam.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Uz galda uzkaisa miltus un rullē mīklu tortes formā, ieklāj to formiņā un liek saldētavā.
leber katlā ogas, pievieno cukuru un ūdeni un vāra, līdz ogas pārsprāgst. Pieber mannu un nedaudz pavāra.
Izņem no saldētavas tortes formu un pārklāj mīklu ar dzērveņu masu. Uz galda izrullē atlikušo mīklu, izgriež garas mīklas strēmeles un liek pa virsu dzērveņu masai.
Apsmērē mīklas malas un virsējās mīklas strēmeles ar sakultu olu un pārkaisa ar cukuru.
Cep cepeškrāsnī otrajā plauktā no apakšas aptuveni 25 minūtes.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes